مخبر: غذا و کالا‌های اساسی مردم نباید وابسته به ارز بیگانه باشد-راهبرد معاصر
موافقت مجمع تشخیص مصلحت با افزایش سهمیه دولت در صندوق بین‌المللی پول اطلاعیه سپاه صاحب الزمان(عج) در خصوص صدای انفجار در مورچه‌خورت رئیس جمهور: ادامه فیلترینگ با توجه به نارضایتی مردم قابل قبول نیست تصویب کلیات طرح تناسبی برگزار شدن انتخابات شورا‌ها تصویب پیشنهاد الحاق طرح ساماندهی کارکنان دولت به بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون اجتماعی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس تغییر کرد پزشکیان: بهتر است رابطه با آمریکا را خودمان مدیریت کنیم بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از جنگنده جی ۱۰ چین + عکس بیانیه سپاه: عملیات وعده صادق در امتداد آرمان شهید طهرانی‌مقدم است پزشکیان در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه: شرط اصلاح وضعیت کشور استفاده از ظرفیت همه نیرو‌های نخبه است معاون اول رئیس جمهور در اجلاس سازمان همکاری اسلامی: پیشنهاد ایران برگزاری همه‌پرسی بین فلسطینیان است گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و بن‌سلمان جزئیات حادثه تروریستی سراوان | شهدا از هموطنان اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان: چهار نفر از شهدای سراوان هنگام اقامه نماز به شهادت رسیدند/ تروریست‌ها بلوچ نبودند تاکید رئیس‌جمهور بر هم‌افزایی برای تسهیل ساخت نیروگاه‌های برق توسط بخش خصوصی

مخبر: غذا و کالا‌های اساسی مردم نباید وابسته به ارز بیگانه باشد

معاون اول رئیس جمهور گفت: حضور پررنگ قوای مقننه و مجریه برای اجرای طرح الگوی کشت نشانگر اراده جدی حاکمیت در راستای تأمین کالا‌های اساسی کشور است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۱۸ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 10
کد خبر: ۱۵۳۹۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد مخبر روز دوشنبه در اولین اجلاس سراسری الگوی کشت محصولات کشاورزی در محل وزارت جهاد کشاورزی، با تأکید بر اینکه نباید غذا و کالاهای اساسی مردم به ارز بیگانه وابسته باشد، اهمیت موضوع امنیت غذایی را مورد اشاره قرار داد و افزود: نه تنها مردم ایران بلکه مردم اکثر کشورهای جهان به دلایل مختلف به دنبال ذخیره سازی نیازهای خود هستند که این مهم اهمیت تأمین کالاهای اساسی توسط دولت را نشان می‌دهد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین به جنگ اوکراین و کمبود برخی کالاها در کشورهای اروپایی اشاره و تصریح کرد: پس از این جنگ کشورهای جهان و حتی اتحادیه اروپا دچار مشکلات اساسی شدند تا جایی که قفسه بعضی فروشگاههای کشورهای اروپایی با هجوم مردم از کالاهای اساسی خالی شد اما در کشور ما که مردمش تمدن ریشه دار ایرانی و اسلامی دارند در همان شرایط ویژه نیز تصمیم مهم اقتصادی برای مردمی سازی یارانه‌ها و اصلاح ارز ترجیحی گرفته شد.  

مخبر با قدردانی از آحاد مردم برای همراهی با دولت در اجرای اصلاح ارز ترجیحی اظهار داشت: با کمک و همراهی مردم و در زمان اجرای این طرح اصلاح اقتصادی، در هیچ کجا با بحران و هجوم به فروشگاه‌ها مواجه نشدیم که این نشانگر بصیرت و ریشه دار بودن تمدن مردم است.  

وی با اشاره به تدوین الگوی کشت محصولات کشاورزی و ابلاغ سند کشت محصولات استانها توسط وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ‌باید با مرور دوباره، بازنگری، تدوین و اجرای اصلاح الگوی کشت در طول زمان به روزرسانی و اصلاحات در اجرای این طرح اعمال شود که این موضوع نیازمند همفکری، همکاری و همت جدی تمام دستگاهها و قوای سه گانه است.

معاون اول رئیس‌جمهور با قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی و کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برای تدوین الگوی کشت محصولات کشاورزی گفت: حضور جدی و پررنگ مجلس و دولت در کنار یکدیگر برای اجرای این طرح نشانگر اراده جدی حاکمیت در راستای تأمین کالاهای اساسی کشور است.  

مخبر افزود: کشاورزان عزیز به دنبال خدمت به مردم و کشور هستند و باید پس از تدوین الگوی کشت و ابلاغ آن به کشاورزان، زمینه های سوددهی، بهره وری و صرفه اقتصادی در اجرای این طرح توسط کشاورزان دیده شود.

وی با بیان اینکه باید با تقویت پول ملی، ارزش ریال در جهان جایگاه مناسب پیدا کند، گفت: مصرف گاز در کشور متناسب با جمعیت و ظرفیت‌های موجود نیست و از طرفی میزان تولید نیز در کشور پایین است که باید با توجه به این مزیت خدادادی کشور را به نقطه مناسبی در تولید و صادرات گاز برسانیم.  

مخبر فعال نشدن بخش خصوصی در اقتصاد ایران را یکی از معضلات مهم اقتصادی کشور برشمرد و ادامه داد: در حال حاضر بخش عمده ای از امور در وزارت کشاورزی توسط بخش خصوصی و کشاورزان انجام می شود که باید به عنوان الگویی برای سایر دستگاهها قرار گیرد و تا پایان دولت سیزدهم به سمتی حرکت کنیم که از نقطه تهدید تأمین کالاهای اساسی در کشور بگذریم و بتوانیم تا ۷۰ درصد نیازهای خود در این بخش را در داخل تهیه کنیم.  

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین به امکانات کشور در بخش سیلوهای ذخیره سازی گندم و آسیابهای مورد نیاز برای تهیه آرد اشاره و تصریح کرد: با یک حرکت سنجیده و انقلابی می‌توانیم جمهوری اسلامی ایران را به هاب صدور آرد در منطقه تبدیل کنیم که این خود می تواند به عنوان یکی از مولفه های اقتدار محسوب شود.  

مخبر ادامه داد: در اجرای طرح الگوی کشت محصولات کشاورزی باید مسئولیت اجرا و سیاست گذاری توسط جریان بخش خصوصی کشاورزی باشد و همچنین اعمال این سیاست‌ها برای کشاورزان، اقتصادی، سودده و مقرون به صرفه در نظر گرفته شود.  

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با تأکید بر اهمیت آمایش سرزمینی، بیمه، ‌تأمین مالی زنجیره ای و ایجاد امکان صادرات محصولات کشاورزی افزود: باید اقتصاد کشور به لحاظ بین المللی حرکت رو به جلویی آغاز کند و وضعیت جغرافیایی جمهوری اسلامی می تواند یکی از امکانات برای ورود اقتصاد ایران به چرخه اقتصاد بین المللی شود.  

مخبر ادامه داد: تمام کشورهای حاشیه خزر نیازمند مسیر ترانزیتی جمهوری اسلامی هستند و دولت کمیته ای برای ایجاد یک مسیر ترانزیتی از شمال به جنوب و دسترسی کشورهای حاشیه خزر به بنادر جنوبی ایران تشکیل داده و باید تصمیمات آن هر چه سریعتر اجرایی شود.

وی همچنین در سخنان خود با تبریک هفته وحدت و ولادت پیامبر اعظم تصریح کرد: در زمان کنونی بیش از گذشته نیاز به وحدت داریم؛ وحدت از خانواده شروع و تا شهر، کشور و جهان اسلامی امتداد می‌یابد و نیاز به وحدت به این دلیل است که وقتی جریانی در جهان اقتدار پیدا می کند طبیعتاً تقابل با آن افزایش می‌یابد و دشمن نیز بر هم زدن وحدت در کشور را هدف گیری کرده و مورد تهاجم قرار داده است.  

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: در نهضت انقلاب اسلامی نیز رژیم طاغوتی بر روی افتراقات مردم سوار شد تا پیروزی انقلاب را به تأخیر بیندازد و پس از پیروزی انقلاب دشمن بر جریانات قومی، مذهبی و منطقه ای برای برهم زدن آرامش در کشور تکیه کرده است.  

کشاورزی مردمی‌ترین و خصوصی‌ترین بخش اقتصاد کشور است

سید جواد ساداتی نژاد در این مراسم با اشاره به دانش لازم برای تدوین الگوی کشت در کشور تأکید کرد: کشاورزان آمادگی اجرای الگوی کشت را دارند و الزامات اجرایی یکی از مشکلات سر راه اجرای این طرح است.  

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشاورزی مردمی ترین و خصوصی ترین بخش اقتصاد کشور است و دولت باید مطلوبیت و جذابیت اقتصادی در اجرای این طرح را ایجاد کند، تصریح کرد:‌ طبق قانون دولت موظف است تا اول مهرماه هر سال الگوی کشت را به کشاورزان ابلاغ کند و این کار تنها وظیفه جهاد کشاورزی نیست بلکه حاکمیت و دولت باید برای اجرای الگوی کشت به میدان بیایند.

وی تصریح کرد: در اجرای اصلاح ارز ترجیحی حوزه غذا یکی از محورهای اساسی اجرای این طرح بود که با حمایت های رییس جمهور و معاون اول در حوزه کشاورزی به یک امنیت پایدار در تأمین کالای اساسی رسیدیم.

ساداتی نژاد تصریح کرد: مطمئن هستیم با اجرای طرح الگوی کشت محصولات کشاورزی مشکلات آن در کشور حل می شود و در عین حال معیشت کشاورزان نیز به نقطه اطمینان بخشی خواهد رسید.  

وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید در بودجه سال آینده یارانه کشت به کشاورزان اختصاص یابد و با بالا بردن بهره وری کشاورزی به برداشت بیشتری از محصولات برسیم.  

وی کاهش مصرف آب تا سه میلیون متر مکعب، افزایش یازده درصدی تولید و ضریب خودکفایی و همچنین صرفه جویی ۲,۲ میلیارد دلاری را از مهمترین مزیت های اجرای این طرح دانست.  

همچنین در این مراسم سند کشت محصولات استانها در سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ توسط معاون اول رییس جمهور رونمایی شد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده